Κάταγμα καρπού-Κάταγμα Colles

Αποτελεί το πιό συχνό κάταγμα του κάτω άκρου της κερκίδας και συμβαίνει συνήθως σε ηλικίες άνω των 50 ετών καθώς σχετίζεται με οστεοπόρωση.

Συνήθως δημιουργείται όταν ο ασθενής έχει πτώση στην παλάμη σε ραχιαία κάμψη.

Παρουσιάζει πόνο, τοπικό οίδημα, αδυναμία στις κινήσεις του καρπού και τυπική παραμόρφωση που θυμίζει πιρούνι.

Αντιμετώπιση-θεραπεία:

  1.  Διαθερμία Βραχέων κυμάτων πάνω απο την περιοχή του κατάγματος για να ‘’προετοιμάσουμε’’ και να ζεστάνουμε την περιοχή έτσι ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφορία τοπικά και να απορροφηθεί πιο γρήγορα το οίδημα.

  2.  Laser υψηλής συχνότητας(HILT) το οποίο έχει πολλές θετικές επιδράσεις.

  3. Μηχάνημα ηλεκτροθεραπείας TENS στην προσβεβλημένη περιοχή το οποίο δημιουργεί αναλγησία και μυοχαλάρωση σε συνδυασμό την μείση του πόνου. Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνουμε την αναδόμηση των τραυματιμένων ιστών και την απορρόφηση του οιδήματος.

4. Με την Xειρομάλαξη πετυχαίνουμε χαλάρωση του μυϊκού συστήματος λόγω της ενεργοποίησης της λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας ενώ ταυτόχρονα γίνεται διαστολή των υποδόριων αιμοφόρων αγγείων, το οποίο επιφέρει μεγαλύτερη ροή αίματος στα κύτταρα και εξισορροπεί τα ορμονικά επιπέδα και βελτιώνει την διαδικασία οξυγόνωσης των ιστών.


5.Πρόγραμμα κινησιοθεραπείας και κινητοποίησης της κακοποιημένης άρθρωσης και των γειτονικών αρθρώσεων της, οι οποίες έχουν επηρεαστεί απο την μακροχρόνια ακινησία που είναι απαραίτητη για την σωστή πόρωση του κατάγματος. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνία

Η μονάδα μας βρίσκεται στη Λ. Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23. Βρείτε μας στο χάρτη εδώ. Κοντινές περιοχές: Φιλοθέη, Μαρούσι, Χαλάνδρι

TΗΛΕΦΩΝΟ :

2106891392

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

Λ.Καποδιστρίου 30, ΜΑΡΟΥΣΙ, 151 23

Email :

info@rodicare.gr

Καλέστε μας